lunes, 1 de junio de 2009

2009/05/29 Red Social de Google: Wave

29/5/2009 12:56 h COMPARTIR QUALSEVOL ARXIU A LA VEGADA

Google mostra la seva idea de les comunicacions via web

1. • Wave, que combina diverses tecnologies en una sola pantalla, sortirà a finals d'any

MÉS INFORMACIÓ

CARMEN JANÉ
BARCELONA

Un producte, una plataforma i un protocol. Tot això alhora inclouWave, l'aposta amb què Google pretén assegurar-se les comunicacions del futur via web. La proposta, que espera tenir forma pública a finals d'any, aspira a captar l'interès dels desenvolupadors gràcies a un codi obert en què tothom hi pot participar.

Tot en un

L'objectiu de Wave és fondre en una sola pantalla el correu, la missatgeria, la navegació, l'intercanvi d'arxius i la participació en xarxes socials. Una evolució de Gmail, Facebook i Docs tot en un, que evidentment necessita una connexió permanent a internet.

Parteix del concepte d'Onada (d'aquí ve el seu nom anglès), entesa com una conversa a la qual pots anar sumant membres, amb els quals comunicar-se per correu i missatgeria (mostrant tots els missatges alhora i interrompent la conversa abans d'enviar-la), i s'hi poden sumar fotos, feeds, gadgets (petites aplicacions) i documents per compartir i elaborar.

Twitter integrat

Segons els responsables del projecte, creadors també de Google Maps, Wave pot créixer tant com la comunitat de programadors decideixi, igual que planteja Google amb Maps o amb Android, el seu sistema operatiu per a mòbils. La clau estarà en la quantitat i la qualitat dels programes que es construeixin sobre els seus codis.

Des de Wave es pot compartir una entrada d'un bloc amb altres membres i que els comentaris d'aquests passin directament a ser comentaris del bloc, o incorporar un Twitter des de la mateixa pantalla. Però també pot ser una plataforma per incorporar fòrums en altres webs.

El projecte planteja encara bastantes incògnites que la companyia pretén resoldre amb un bloc i una web. Una d'elles, com incloure la publicitat --base del negoci de Google-- en una pantalla tan plena de coses.


30/5/2009 Edición Impresa AVANÇ D'UNA NOVA EINA D'INTERNET

Google unifica 'e-mail', xat i intercanvi de documents

1. • Wave facilitarà la comunicació instantània i el treball en equip

SONIA GUTIÉRREZ
BARCELONA

Google facilitarà el treball en equip i les converses a diverses bandes a internet. El buscador d'internet ha presentat un avanç de la seva nova eina Google Wave, que uneix en una sola pàgina web el correu electrònic, el xat i la possibilitat d'intercanviar i modificar documents de text, fotos i vídeos. El servei guarda similitud amb Facebook, però compta amb més funcions.
Wave és una idea dels germans Jens i Lars Rasmussen, creadors de Google Maps, que han treballat en aquest nou projecte durant més de dos anys. De moment, Google només ha posat la nova eina a disposició dels desenvolupadors, i els ha animat a dissenyar aplicacions abans del llançament al públic general, que trigarà diversos mesos. Igual que altres productes de Google, com el sistema operatiu Android i el navegador Chrome, Wave és de codi obert.
Aquesta eina funciona a partir de fils de conversa o de treball, denominats waves (onades). "Una wave és a parts iguals conversa i document, en què les persones poden comunicar- se i treballar juntes amb text de format enriquit, fotos, vídeos, mapes i altres", explica Lars Rasmussen al bloc oficial de Google.
La conversa s'inicia en el moment en què un usuari exposa un tema i convida els seus contactes. El sistema de missatgeria és instantani: els participants veuen el que un d'ells escriu en el precís moment en què ho està escrivint (per als més prudents, aquesta funció es pot desactivar). També és possible portar a terme converses privades i compartir entrades en els blocs. El disseny i el funcionament de Wave es poden veure en un vídeo al bloc de Google.


1 comentario:

  1. caram aixo si que es interesant .
    val la pena mirar de tant en tant.
    .amba.

    ResponderEliminar